Since recently the forum part of the site has been misused by some, from now on the messages sent to the forum will be first approved by a moderator before they can be viewed on musicolog.com.
Thus, it will take a couple of days for your messages to appear in the forum.


Name göktay ATAMAN
Subject ercan IRMAK
Date 23.11.2004
Time12:24
Message    ERCAN IRMAK
O BİR EKOL
ONUNLA İLGİLİ YORUMLARINIZI BURADA TARTIŞALIM BURADA KONUŞALIM ULAŞMAK İSTEYENLER VARSA YARDIMCI OLALIM
KENDİSİ GAYET MÜTAVAZİ, NAZİK,AĞIRLIĞI OLAN,
BİR ÜSTAD UMARIM TANIŞMAYANLAR VARSA EN KISA ZAMANDA TANIŞIRLAR E-MAİL ADRESİ MEVCUTTUR
TELEFONUDA MEVCUTTUR
VEREBİLİRİM.......
ERCAN IRMAK HAYRANLARI GELİN BURADA BULUŞALIM


  Replies
Nameno name
Subjectercan ırmak ney
Date22.06.2006
Time12:39
Message   arkadaslar merhaba elimde ercan ırmak imzalı saheser neyler bulunmaktadır...imzalı derken sadece ımzalanmı sanmayın kendi kullanmıs oldugu neylerdır...içlerinde 15 seneyi eskiten neylerde bulunmaktadır.....ilgili ve ercan ırmak hayranı arkadaslara duyurulur....
Nameİbrahim
SubjectEkol
Date15.05.2006
Time20:19
Message   Ercan Bey kendisi için ''Ben Neyzen değilim,sadece üflüyorum''der.Çünkü kendisi bir Niyazi Sayın'ı,bir rahmetli Aka Gündüz Kutbay'ı iyi bilir ve bu lafı da mütevaziliğinin yanısıra bunun için söyler.Kendisi bu saza renk katmıştır ama ekol olabilmek için bu saza bağlı bulunduğu müzik türü içinde yenilikler getirmelidir(Klasik Türk Müziği).Yoksa mesela bir insan saksafonla Türk Halk müziğini büyük bir ustalıkla icra etse o kişi için ekol denebilir mi sizce(bence hayır,denmez).Ercan Irmak bir müzik dehasıdır ve adam gibi bir adamdır amenna,ben sadece ekol konusundaki görüşlerinize katılmıyorum
NameGöktay Ataman
SubjectErcan IRMAK
Date09.05.2006
Time14:37
Message   Öncelikle Ekol ne demek onu bilmek lazım. EKOL = bir konuda çığır açmış/yenilik getirmiş kişiler için kullanılır.
Sanırım benim Ercan IRMAK hakkında neden bu cümleyi kullandığımı bilmiyorsunuz.Yaşadıkça anlarsınız diyorum,her geçen gün onunla ilgili hep iyi bir şeyler öğreniyorum,bunu anlamanız için epey bir nefesli enstrumanlar konusunda deneyim sahibi olmanız lazım,Mesela ;Bansuri,Kavala ve kaval , onu anlamanız için Hint ve arap müzikleri dinlemek lazım o konuda tecrübe sahibi olmak lazım.Neyin klasik tavır adı altında kapalı kalmadığını her türlü müzik kültürüne uyum sağlayıp türk müziğindede uygulandığını bilmek lazım.
Son olarakta müzikle profesyonelce uğraşan bir insan her türlü müziği dinler ve ayırım yapmaz diye düşünüyorum.Diğer kıyas ve kötü eleştri yapan insanlarında boş konuştuğunu düşünüyorum,çünkü dikkat ederseniz ben hiç bir neyzen hakkında olumsuz bir eleştri yapmıyorum onların hakkında her hangi bir kötü yorum yapmıyorum veya birileriyle kıyaslamıyorum,burda saydığınız bütün neyzen isimleri iyi tanırım ve çok severim büyük bir keyiflede dinlerim,ama ben Ercan Irmağı daha çok severim ve onun hakkında güzel sözler söylemektende gurur duyarım.Sanırım anlaşılmıştır.
Nameİbrahim
SubjectEkol
Date13.04.2006
Time13:29
Message   Ercan Irmak hiç şüphesiz bu saza fevkalâde hakim bir sanatçıdır.Fakat kendisi için ''ekol sahibi'' yakıştırması yapılması ne kadar doğrudur,ekol sahibi nadir insanlar(yaşayan yegâne misal: Niyâzi Sayın)araştırılıp,göz önüne alındıktan sonra bu konu bir kere daha düşünülmelidir.Çünkü bu ve bunun gibi(bkz.''klâsik tavrı yiyip bitirmek'')keskin,iddialı yorumlarda bulunmak sanata ve sanatçıya yapılmış hakârettir.Ercan Bey'in kendisinin de bu yakıştırmalardan hoşnut olmadığına adım gibi eminim.''Davet'' için tebrik ederim.Hürmetler...
NameR.İLKER
SubjectERCAN HOCA
Date28.03.2006
Time02:25
Message   ben Ercan ırmak ve bi elin parmak sayılarını geçmeyecek sayıdaki büyük usta müzisyenleri, dinleyip,onları algılamaktan başka hiç bir yoruma veya söze ihtiyaç duymuyorum.Ercan Irmak benim yaşamımda bir ihtiyaçtır,onun usta müzisyen kişiliğinin yanı sıra,iyi bir insan olarak gönlünü Ney'e ve sonsuz müzik yelpazesine vermiş felsefik yapısının hayranıyım ve onu feyz alıyorum ben....
NameGöktay Ataman
SubjectErcan IRMAK
Date20.03.2006
Time09:25
Message   Haklı olduğunuz konular var ama,Ercan IRMAK neyin klasik tavrını yemiş bitirmiş bir ney üstadıdır,yani olayı aşmış kabına sığmayan bir insandır.
Bence zor olan Ercan IRMAĞIN tarzıdır,neyi tanımadan neyin o klasik üflenişini tanımadan onun gibi üflemek mümkün değildir.Makamları bilmeden geçkileri bilmeden neyi bu denli seri bir okadar yumuşak üflemek kolay bir şey değil.
Son olarak, neyin ağladığını ilk defa Ercan IRMAK'ta hissetmiştim, model ve öğretmen olarakta onu tercih etmiştim.
Zoru başarmanın bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim.
Nameooo.
SubjectErcan Irmak
Date19.03.2006
Time13:44
Message   Ercan Irmak saygı duyulması gereken bir neyzendir çünkü neye çok emek vererek popülist de olsa bir tarz elde etmiştir,Ayrıca çok iyi bir müzisyen ve çok iyi bir insandır.Yalnız en önemli özelliği genç kuşaklara neyi tanıtıp sevdirmesidir çünkü neyde geliştirdiği açık ve net tavır kolayca kavranabilir ve algılanabilir.Neye ilgi duyan biri Ercan Irmak'dan önce Niyazi Sayın ya da Süleyman Erguner'in albümlerini dinleseydi belki neyden o kadar hoşlanmayacak ve hiç üflemeye çalışmayacaktı.Ercan Irmak'ın önemi burada ön plana çıkıyor:Bir Kapı vasifesi yapıyor.Dolayısıyla bu durum aşılması gereken bir noktadır.Ercan ırmak sayesinde kapıdan girdikten sonra başlar bu işin sanat kısmı.Şöyle bir örnek verilebilirse,Ercan ırmak Yılmaz erdoğan'ın tiyatrosuysa Niyazi Sayın shakespeare'dir.Bu ayrımı iyi yapmak gerekir.Saygılar.
NameGöktay Ataman
SubjectErcan IRMAK
Date14.03.2006
Time17:11
Message   Evet, iste beklenen oldu Ercan IRMAK yeni albumu DAVET ile dinleyicileri ile bulustu.Sanirim bu album bazi kotu elestiri (Ercan Irmak neyin ozunu bozarak ufluyor) yapanlara iyi bir cevap olmustur.
Hocam nefesinize saglik, Allah sizi bizlerden ayirmasin.
Nameelif
Subjectney dersi
Date28.02.2006
Time13:27
Message   neyin hayranıyım. ney dersi almak istiyorum ne yapabilirim
Namehaluk
Subjectercan ırmak
Date16.02.2006
Time13:52
Message   ercan ırmak'ın maılıne mesaj attım attım ama hata verıyor.bu adres dogrumu.bi zahmet dogru adresini alabılırmıyım.defalarca denedım...
Namehaluk
Subjectercan irmak
Date16.02.2006
Time11:04
Message   merhaba arkadaslar ben ercan ırmak hayranı biriyim.amatör olarak ne ve dilsiz kaval üflüyorum.ercan ırmaga ait görüntülü kaydı olan varsa baglantıya geçelim büyk sevap işlemiş olur:)
Nameapo
Subjectercan ırmak
Date07.02.2006
Time15:27
Message   merhabalar ercan abi
ben ney üflemiyorum baglama calıyorum ama siz bu işin ustasısınız buradan teyze ogulları lokman ve diyar altürke kucuk dolusu sevgiler yüreginize saglık her üflediginiz nota için herkese basarılar
NameOncu Tekes
SubjectNey dersi
Date16.01.2006
Time14:24
Message   Merhabalar,

ben ney kursu almak icin Ercan Bey'le irtibata gecmek istiyorum. Telefonu veya e-maili varsa, gonderebilirseniz cok sevinirim.

hoscakalin

Oncu
Namenensi
Subjecthelp
Date26.12.2005
Time02:06
Message   hello! I need help...I'm searching someone who knows turkish language to translate few words...if you want to help me please write me an email (romari@poczta.onet.pl)
NameGÖKTAY
SubjectErcan Irmak
Date12.12.2005
Time17:50
Message   Ersen kardeş,bu istediğin çok özel bir şey, mail adresi neyzen.com sitesinde mevcut.
Kusura bakmayın lütfen.
Nameaytunç aydın
Subjectercan ırmak
Date12.12.2005
Time17:42
Message   MERHABA.ÇALDIĞINIZ ALBÜMLERİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA TAKİP EDİYORUM.BENDE KENDİMCE KAVAL VE MEY ÇALMAYA ÇALIŞIYORUM.EGE ÜNİVERSİTESİNDE SAAT ÜCRETLİ OLARAK KAVAL DERSİ VERİYORUM..AYNI ZAMANSA TRT DE SAZ ELEMANI OLARAK ÇALIŞIYORUM..SİZİNLE TANIŞMAYI ÇOOK İSTİYORUM..
Nameşehmus
Subjectcaner ılık
Date31.10.2005
Time19:42
Message   slm halikarnası la nasıl mesaj atabilirim
Namerecep polat
Subjectdiyar altürk
Date13.10.2005
Time23:23
Message   valla ne yalan söyliyim diyar sen bu alemde neyde teksin senin neye ince dokunuşların beni çok etkiledi bu alemin kralı send
sin senin üstüne tanımam
hatta halikarnas balıkçısı dahi yanında silik kalır bir gün namını bütün dünya duyacak diyarım
NameSysL PROJECT
Subjectercan ırmak
Date30.09.2005
Time17:07
Message   bence ercan ırmak türkiyede kendi başına bir ekoldür ben bir studyocu olarak taptığım bilgisayar kayıtlarının ney partisyonunu hep ercan ırmak tavrına benzetmeye çalışırım
NameMustafa
Subjectneyzenler
Date14.09.2005
Time12:55
Message   
Arkadaşlar acaba bana Ercan Irmak ın ney üflediği albümlerden örnekler verebilirmisiniz Ben piyasada fazla bulamadımda

Birde Üstadların arasında Eyüp Hamiş i unutmamak gerek derim Her ne kadar popüler albümlerde performans sergiliyor olsada çok geniş bir tarz yelpazesi olan neyzenimizdir
NameRECEP POLAT
SubjectDİYAR ALTÜRK
Date04.09.2005
Time19:15
Message   SELAM DİYAR NAMAZINI KILDIN MI
BAK SONRA CEHENNEMDE YANARSIN VALLA
NameHakan ALTINTAŞ
SubjectErcan Irmak
Date30.08.2005
Time11:06
Message   ÇALIŞMALARINIZI DİKKATLE TAKİP EDİYORUM.ANCAK NEY'E BİRAZ FOSURTU VE BİRAZDA VİBRASYON VERİRSENİZ ÇOK DAHA VERİMLİ OLACAĞIN İNANIYORUM.ALLAH DAİMİNE ERDİRİR İNŞALLAH.KOLAY GELSİN.
neyzen
NameHakan Eğne
SubjectNey Konçertosu...
Date11.07.2005
Time10:29
Message   Merhaba,

Ben İzmir'den Bilg Müh. Hakan. Öğrendiğim kadarıyla Ercan Irmak'ın besteci İyas Mirzayev ile birlikte ney konçertosu düzenlemişler. Acaba bu konserin kayıtlarına ulaşmam mümkünmü? Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Bu benim için çok önemli.
e-mail:hegne_tr@yahoo.com
NameNermin
SubjectErcan beye teşekkür
Date29.06.2005
Time11:38
Message   Sayın Ercan Irmak ve onun nefesinden anlıyanlara...
Neyin ve Nefesin....
Yillar öncesinden, kulağim küçücükken. Sessizliğin sesini bile anlamaya çalıştığım yıllardan beri duymayı beklediğim, duyduğumda işte bu dediğim zaman, içimde hissettiğim yeniden doğuş, özgürlük, mutluluk, barış.
iyiki varsın ...
NameALİ
Subjectbaşar
Date25.05.2005
Time15:30
Message   arkadaşlar herkese slm.Ercan Irmak'ın telefonunu bilen varsa bana yolayın lütfen.E-mail:abasar@mynet.com
adım Ali Başar.sevgilerimle.ALLAH'A EMANET OLUN.
NameLokman Altürk
SubjectErcan Irmak
Date16.05.2005
Time21:35
Message   selam Ercan hocam!ben de neye yeni başlayan bir hayranınızım,öncelikle bana ney sevgisini aşılayan ve sizi de içtenlikle seven Diyar abime de burdan teşekkür etmek istiyorum.Hocam siz gerçekten bu işin duayenisiniz.sizin sayenizde neye karşı daha büyük bir haz duymaya başladım ve bu konuda örnek aldığım en güçlü kişi sizsiniz. TEŞEKKÜRLER HOCAM! TÜM NEYLE UĞRAŞAN ABİLERE VE ARKADAŞLARA HAYAT BOYU MUTLULUKLAR!
NameEnsar Selman Karagüzel
Subjectercan Irmak
Date06.05.2005
Time23:09
Message   Ercan Irmak klasik ney üfleyiş tarzının dışında bir uslüple üflüyor neyini. Tabii ne kalsikten vazgeçe biliriz ne Ercan Irmağın mükemmel tavrından. Ben neyi onun sayesinde sevdim ve aşık oldum. Ercan Irmağı dinlediğim o ilk zamanlar Niyazi Sayın'ı dinlesem bilmiyorum neye böyle tutulurmuydum. Tabii Niyazi Sayın'daki akıl almaz seviyeyi yavaş yavaş yeni hissediyorum o başka.
Eğer Ercan Irmak hoca burayı okuyorsa kendilerine en kalbi teşekkürlerimi sunarım beni bu ummanla tanıştırdığı için. Ve çok rica ederim yeni albümler yapsın.

Hürmetler... Muhabbetler efendim.
Nameokan
Subjectercan ırmak
Date02.05.2005
Time19:39
Message   hocam mükemmelsiniz nefesiniz hiç bitmesin
Namegöktay ATAMAN
SubjectKıskançlık
Date21.04.2005
Time10:00
Message   Diyar bey; size katılıyorum,Ben müzisyenim diyen adamlar böyle garip garip eleştriler yapıyorlar,acayip canım sıkılıyor.
Ercan ırmak neyzenliğinin yanı sıra çok kaliteli ve iyi bir müzisyendir,ney dışında bir çok enstrumanda virtiöz'lüğü vardır,bunu kimse ya görmüyor,yada görmek istemiyor,ama ayıp ediyorlar.
Ercan ırmak;Sen çok çok iyi müzisyensin,saygılar hocam.
NameGül$ure
SubjectErcan Irmak
Date21.04.2005
Time06:07
Message   Ilk önce izi severek buraya katilan arkadaslari saygiyla selamliyorum...
Bende Diyar Altürk arkadasimin dediklerine katiliyorum...
Bir cok insanimiz kendini Ney caldigini (üfledigini) zannediyorlar, pohpohlanmayi seven insanlarimiz diger taraftan... Kültürümüzde önemli bir yeri olan Neyimizi maalesef hak edildigi degeri veriyorlarmi, tabiki bu ortada...
Sizin gibi degerli Hocamizi bence kendilerine örnek almalari gerekiyor, diye düsünmekteyim...
Bu yazdiklarim yanlis anlasilmasin, tabiki sizi örnek alipta, cizdiginiz yolda yürümekte olan bir cok degerli arkadaslarimizda var... Bunlardan birtanesi, degerli arkadasim Diyar Altürk,kendisininde yazisinda belirtigi gibi, sizin hastaniz ve ben burdan kendisinede ayriyetden tesekkür etmek istiyorum, cünkü kendisi bana degerli ve önemli bir Hocamizi anlatip dinlettirdi...

Size ilk önce saglik ve basarilarinizin devamini diliyorum...

Herkesi Dostca Selamliyorum

NameDiyar Altürk
SubjectErcan Irmak
Date04.04.2005
Time02:25
Message   Slm Ercan Hocam! Sizinle Zaten Ara sira Telefonla Görüsüyoruz ama Tesadüf burada Yorum yama firsati varken bende size ne kadar hayran oldugumu tekrar bildirmek istiyorum! Hocam Hayranim desenm az gelir kusura bakmayin ama ben sizin HASTANIZIM Beni Ney ögrenmemde daha cok kamciliyorsunuz Siz Erisilmez bir DAHi siniz!!! Benim anlamadigim bir olay var Bu Klasik tarzda üfleyenlerin size karsi ne gibi bir sikintiari oldugunu hala anlamis degilim acaba Ses ve Nefes i hala dinlemedilermi??? Onun yani sira Ney gibi güzel ve zengin bir Sazin bu kadar farkli duygulara,tarzlara,toplumlara hitap eden bir müzisyen hocamiz olduguna övüneceklerine kalkip elstirmeleri beni cileden cikartiyor! Özellikle Dinazorlarin elestirileri ve bunlara ayak uyduran yani papaganlarin yorumlari beni tam olarak afedersiniz uyuz ediyor! Burdan Bütün Arkadaslara sesleniyorum ERCAN BABA cok farkli adrestir Elestirenler varsa ilk önce ERCAN BABA nin yaptiklarini yapsin,o tatliligi versin ondan sonra aynanin karsina gecsin kendine güveniyorsa elestirilerini yapsin!
BANA KATILAN ARKADASLARA ALMANYA´DAN KUCAK DOLUSU SEVGiLER! SEN COK YASA ERCAN BABA!
Namecem özdemir
Subjectercan irmak
Date28.02.2005
Time20:52
Message   dayicim seni çok seviyorum,sevildiinide biliorum ama bu kadar çok oludunu bilmiyordum.senin gibi bir day1m oldugu için çok mutluyum,en kisa zamanda seninle gorusmek 1st1orum cunku cok ozledim,allah seni basimizdan eksik etmesin...çünkü sen bu dünya da teksin...üzerine tanimam
Namecem özdemir
Subjectercan irmak
Date28.02.2005
Time20:52
Message   dayicim seni çok seviyorum,sevildiinide biliorum ama bu kadar çok oludunu bilmiyordum.senin gibi bir day1m oldugu için çok mutluyum,en kisa zamanda seninle gorusmek 1st1orum cunku cok ozledim,allah seni basimizdan eksik etmesin...çünkü sen bu dünya da teksin...üzerine tanimam
Nameabdullah şahin
SubjectErcan Irmak
Date08.12.2004
Time01:04
Message   merhaba ercan abi inanıyorum ki bu sitden haberiniz
vardır??fakat bukadar güzel insan size bi türlü ulaşamı- yor.bi albüm çıkardınız sonrada yattınız.dergah adlı al-
mle ses ve nefes aynı tek fark altyapıları şu işin başına
geç ercan abi yoksun piyasayada üflemyon yazık bize
albüm bekliyoz arkadaşlar size katılıyom burda buluşalım ALLAHA EMANET OLUN
Namemustafa
Subjectercan irmak
Date02.12.2004
Time14:30
Message   ben varım ama ne konusalim
NameGÖKTAY
Subjectercan IRMAK
Date02.12.2004
Time14:05
Message   anlaşılan kimse yok


  Reply This Message
Name
Subject 
E-mail
If you want an information mail when your message is replied, you should enter your valid e-mail address. Your e-mail address will only be used for this purpose and won't be visible to third persons.
Message


  New Message : Click Here






enter your email to receive update news
Mr. Nobody (Jaco Van Dormael) ?
Perfect
Good
Ok
Boring
Awful
  
results 
other surveys 


this month's featured album

composer | soundtrack | movie | director | forum | search | musicolog

CONTACT

MeteKuran Spotify    -    Mete Kuran IMDB    -    Mete Kuran Intagram    -    Cinemania Movies Films Intagram


© musicolog.com 1998 - 2024
design, content and code: mete